Kærsgård

Kærsgård, en af byens ældste daginstitutioner, med masser af sjæl og charme

Kærsgård er en af tre enheder i Daginstitutionen ”På Toppen”, Hvinningdal.

Huset er oprindelig bygget til at rumme 60 børnehavebørn i 1971. Med siden udbygget med 24 vuggestueplader.
For begge afdelinger er børnetallet variabelt alt efter efterspørgselen på pladser.

Kærsgård ligger i et naturskønt område i den nordlige del af Silkeborg.

Vi har en dejlig indhegnet legeplads, opdelt i to områder, et til vuggestuen og et til børnehaven.
På legepladserne er der mange gode muligheder for leg og læring, for både store og små. Der er bl.a. skråninger, hvor børnene kan udfordres motorisk, en del ældre træer, hvoraf nogle er egnede til at klatre i, cykelbane, sandkasser og gynger. Desuden har vi en dejlig bålhytte.

Der er et tæt samarbejde mellem vuggestuen og børnehaven. Vi synes det har stor værdi, at søskende kan ses i dagens løb, når det passer ind dagsrytmen. Desuden betyder det tætte samarbejde, dels at vuggestuebørnene allerede er bekendte og trygge ved børnehavens rammer, og kender en del af børnehavepersonalet. Ligesom de børn der har gået i vuggestuen kan ”gå på besøg” hos deres ”gamle kammerater” og de voksne de tidligere var tæt tilknyttet. Dette giver en rød tråd i barnets liv, idet det forbinder fortiden med nutiden.

Om morgenen åbner vi i fællesrummet. Her er der morgenmad frem til kl. 7.20. Desuden er der morgenhygge, med tegning, leg, højtlæsning er lignende.
Kl. 7.30. åbner vi for de øvrige lokaler i hhv. børnehave og vuggestue, så der er plads og ro til alle.

Om eftermiddagen mødes vuggestue og børnehave igen. Det er lidt forskelligt hvor vi lukker, alt efter vejret og hvor mange børn, der bliver hentet sidst på dagen.

Alle børn er tilknyttet en bestemt gruppe, men kan på mange tidspunkter af dagen, bevæge sig rundt i hele, eller dele huset, og hente læring, inspiration og nye udfordringer. Børnehavebørn har naturligvis mere frihed til at bruge hele huset end vuggestuebørnene har.